Eroare
  • Tema pentru afișare nu este disponibilă. Vă rugăm contactați un administrator al site-ului.
Avertizare
  • JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/transregio/public_html/images/confpresa
  • JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/transregio/public_html/images/biketrial
  • JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/transregio/public_html/images/portideschise
  • JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/transregio/public_html/images/beneficii
  • JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/transregio/public_html/images/criticalmass
Observație
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/confpresa
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/biketrial
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/portideschise
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/beneficii
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/criticalmass

Săptămâna Europeană a Mobilității

CONFERINȚA DE PRESĂ – 09.09.2013
La Conferința de Presă au participat un număr de 20 de persoane, inclusiv presa și s-a discutat despre programul Săptămânii Europene a Mobilității desfășurat în perioada 16 - 23 septembrie 2013.


{gallery}confpresa{/gallery}

BIKE TRIAL – 14.09.2013
Acest sport numit 'Bicycle trials', sau 'trialsin' în Spania, sau 'Cyclotrials' în Marea Britanie şi mai târziu 'biketrials' s-a dezvoltat, lent la început, în America prin anii 1970. Eddy Kessler, campionul statului Texas la trial în perioada 1973-1980, şi organizatorul a patru competiţii naţionale de mototrial au observat posibilitatea iniţierii mult mai usoare a tineriilor în mototrial prin practicarea pentru început al biketrialului. Primul concurs internaţional supravegheat de UCI a avut loc în anul 1984.
Competiţiile se pot desfășura în aer liber (outdoor) sau într-o sală (indoor). Traseele sau secţiunile se compun dintr-o serie de diverse obstacole, naturale şi/sau artificiale, iar construirea acestora şi alegerea tipurilor de obstacole este la latitudinea organizatorilor. Câteva exemple de obstacole folosite: paleţi, cauciucuri, bobine, pietre de dimensiuni mari, caroserii de maşini, tuburi de beton, containere. La fiecare secţiune este repartizat un arbitru care urmăreşte concurentul în timp ce parcurge traseul, îl cronometrează şi îl penalizează corespunzător dacă este cazul.
Concurenţii au la dispoziţie 2 minute şi jumătate pentru parcurgerea unei secţiuni. Atingerea obstacolelor sau a terenului cu piciorul sau pedala, respectiv ghidonul se penalizează cu 1 punct iar punerea ambelor picioare pe sol aduce automat punctajul maxim pentru traseul respectiv şi anume 5 puncte de penalizare. În final câştigă cel care a acumulat cele mai puţine puncte de penalizare.
În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității acest concurs s-a desfășurat în parcare la Oradea Shopping City, începând la ora 10:00 cu înscrierea concurenților și finalizându-se la ora 18.00 cu festivitatea de premiere.

{gallery}biketrial{/gallery}


FORUM DE MOBILITATE – 17.09.2013
Forumul de Mobilitate a fost organizat în data de 17 Septembrie 2013, de la ora 10:00, la Hotel Maxim (Str. Victor Babes nr. 5-7, Oradea) organizându-se ca o dezbatere a diferitelor teme legate de imbunatatirea transportului public local.
S.C. Oradea Transport Local S.A. este Partener în cadrul proiectului Transport Public Urban Atractiv pentru Orașe Accesibile (acronim ATTAC) implementat în perioada 01.01.2011-31.12.2013 în cadrul Programului Operațional de Cooperare Transnațională Sud-Estul Europei 2007-2013.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea procesului de coordonare a promovării, planificării urbane şi operării sistemelor de transport public urban/metropolitan, în scopul de a integra mai bine oraşele şi regiunile ATTAC ca noduri de transport eficiente principale şi intermediare trans-naţionale, de accesibilitate în structura principala a retelei din SEE şi de a reduce blocajele în coridoarele europene de transport. Obiectivul specific al proiectului este cel de a introduce soluţii și servicii de TP atractive şi durabile în oraşele ATTAC, care vor contribui semnificativ la creşterea ponderii utilizării mijloacelor de transport public/colectiv în locaţii ATTAC, crearea condițiilor optime de călătorie pentru toti pasagerii, cu atenție sporită la navetişti şi călători pe distanţe lungi.
Partenerii de proiect vor lucra pe teme interconectate in vederea generarii unor rezultate concrete si pentru pregatirea unor investitii:
1) solutii flexibile de transport public,
2) sisteme integrate de tarifare/carduri inteligente,
3) informatii inteligente pentru pasageri.

Avand in vedere faptul ca misiunea proiectului ATTAC consta in planificarea si pregatirea unor investitii in sistemele de transport public, este esential sa fie implicati toti factorii interesati intr-o abordare integrata, ca si pre-conditie pentru reusita in fazele ulterioare.

ZIUA PORȚILOR DESCHISE – 18.09.2013
Pe agenda programelor care au avut loc în Săptămâna Europeană a Mobilităţii este şi acţiunea Ziua Porţilor Deschise.
Cei aproape 200 de elevi care au participat la eveniment, au avut posibilitatea să viziteze incintele depoului de tramvaie, ale autobazei şi laboratorul de mecatronică.
Au participat cadre didactice şi elevi de la Scolile gimnaziale 11 şi Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic “Aurel Lazăr”, Colegiile tehnice “Traian Vuia” şi “Constantin Brâncuşi”, cei mai tineri vizitatori fiind copii din Centrul de îngrijire de zi Oradea. Elevilor le-au fost furnizate informaţii generale privind Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi au avut ocazia să discute cu specialişti din cadrul societăţii Oradea Transport Local despre parcul de tramvaie şi autobuze. Punctul de atracţie însă, nu doar pentru elevi, ci şi pentru cadrele didactice, l-a reprezentat strungul mobil din laboratorul de mecatronică.
Cei care au dorit, în incinta autobazei, au avut parte de un “tur de curte” cu cele două autobuze, Volvo şi Solaris, pregătite pentru a fi vizitate.
{gallery}portideschise{/gallery}

BENEFICIII TRANSPORT PUBLIC LOCAL – 19.09.2013
Pe agenda programelor ce se desfăşoară în Săptămâna Europeană a Mobilităţii este şi acţiunea derulată joi, 19.09.2013, la Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu” şi Liceul Teoretic “Ady Endre”, denumită “Beneficiile Transportului Public Local”.
In cadrul acţiunii reprezentanţi ai Oradea Transport Local, ai Zonei Metropolitane Oradea şi ai Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transregio Oradea au prezentat elevilor materiale prin care s-a arătat că transportul public este una din alternativele prin care se asigură un aer mai curat, acesta fiind și sloganul sub care a debutat această ediţie a Săptămânii Europene a Mobilităţii.
ZMO şi ADI Transregio au puncat cu date statistice cauzele, dar şi efectele poluării datorate transportului rutier, cu precădere.
OTL a prezentat achiziţiile materializate în mijloace de transport în comun, tramvaie şi autobuze, care respectă norme europene privind asigurarea unui mediu sănătos, dar şi proiectele aflate în derulare prin care s-a implementat sistemul e-ticketing şi se realizează Centrul de Cercetare Mecatronică a Siguranţei Transportului Public de Călători.

{gallery}beneficii{/gallery}

CRITICAL MASS – 20.09.2013
Critical Mass: este un eveniment început în San Francisco acum 18 ani. Numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de orașe din lume. Este în general înțeles ca un effort de promovare a mijloacelor alternative de transport (nepoluante) și de atragere a atenției asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.
Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliștilor. Ei circulă în grup pe străzi, care în mod normal sunt aglomerate de mașini, asigurați de poliție, încercând să atragă atenția asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă și într-o oarecare măsură și asupra poluării orașului. Un obicei al Critical Mass-ului este că în intersecțiile mai mari, participanții se opresc și ridică bicicletele deasupra capului. Sloganul acestei întruniri este ” Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic”. Bicicletele nu poluează!
La evenimentul din data de 20.09.2013 au participat peste 1000 de persoane care au parcurs un traseu stabilit pe raza orașului Oradea, însoțiți de Poliție și Jandarmerie.
CRITICAL MASS

{gallery}criticalmass{/gallery}

CHILL IN TRICKS (CONCURS DE BMX) – 21.09. 2013
Chill in tricks este un concurs de cascadorii si sarituri executate în aer cu bicicleta BMX, cele mai spectaculoase cascadorii fiind punctate și în final premiate.
În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității acest concurs s-a desfășurat în parcare la Oradea Shopping City, începând la ora 10:00 cu înscrierea concurenților și finalizându-se la ora 18.00 cu festivitatea de premiere.